De Smaak Van Verbraak #30

De Smaak van Verbraak

We verwelkomen de vrijdagmiddag weer met de Smaak van Verbraak, laat alles staan en trek je short aan. Stook de oven op en kruip achter het aanrecht, achter de aanrecht waar je je goddelijke kookkunsten onder mijn bezielende leiding weer kan vertonen!

We gaan langzaam weer richting de feestdagen dus het is hoog tijd om te budgetteren maar budgetteren betekent niet dat de Smaak daar onder moet lijden. We lijden namelijk al genoeg onder onze overheid en het EU dictaat, dat associatieverdrag met Oekraïne zal er komen…

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Vandaag gaan we pizza bakken, echte pizza. Pizza Margherita, de oer pizza.

Hieronder ziet u één voorbeeld video maar onder de video volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Pizza Margherita:

● 500 gram bloem
● 1 eetlepel zout
● 7 gram gist
● 350 ml water
● Handje broodkruim
● 2 blikken Marzano tomaten
● 3 teentjes knoflook, knoflook fruiten en de blikken tomaten 30 minuten laten pruttelen voor de saus
● Olijfolie
● Zout
● Parmezaanse kaas
● 250 gram buffelmozzarella
● Basilicum

De fik erin, zet die houtgestookte oven in vuur en vlam. Voel de hitte, hoor het knisperende hout de pizza omarmen, verwarmen. Pizza is liefde, pizza is passie, pizza is het leven.

Echte pizza is een godsgeschenk, echte pizza voor jullie!

PS. met een beugel Grolsch!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Eén gedachte over “De Smaak Van Verbraak #30”

  1. Oerpizza? Buffelmozzarella moet kakelvers zijn en dat is die hooguit in camorraland. De rest van het recept is ook bogus. Want bloem is niet zo maar bloem, maar tipo 00, het water moet echt niet te hard zijn en parmezaanse kaas en knoflook op een pizza daar legt een cammorista je nu voor om! Knoflook en die rare kaas uit het noorden op pizza!??? En dan spreken we nog niet eens over de kwaliteit van het gist, de rijstijden, de kneding en mengverhoudingen. Pffff. Noem het dus geen oerpizza….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *