De Smaak Van Verbraak #28

De Smaak van Verbraak

Het is een donkere, gure, grauwe herfstdag in oktober maar niet gevreesd het is een vrijdagmiddag en vrijdagmiddag is altijd feest. Zeker als de smaak van Verbraak weer is geweest!

In het noorden des lands is het zelfs alweer herfstvakantie, de weken vliegen voorbij zoals de bladeren van de boom vliegen. En wat is er beter dan na een heerlijke boswandeling de kachel op 23 graden te draaien en eens flink uit te pakken in de keuken.

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Vanavond een intense, geurende en zeer krachtige herfststoofpot met hert en bospaddenstoelen. Een luxe stoofpot maar dat verdienen we gewoon.

Hieronder ziet u één voorbeeld video maar onder de video volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Herfststoofpotje:

● 50 gram eekhoorntjesbrood
● 8 flinke trostomaten
● 2 stengels bleekselderij
● 1 grote winterpeen
● 2 flinke uien
● peterselie
● tijm
● Laurierblad
● 1 teentje knoflook
● 500 gram bospaddenstoelen, als je ze uit het bos meegenomen hebt laat de vervelende buurman dan even voorproeven
● 4 plakjes ontbijtkoek
● Olijfolie
● Boter
● 600 gram hertenbiefstuk
● Beetje bloem, strooi dat voor het bakken over het vlees
● Peper
● Zout
● 1 glas rode wijn
● 1 borrel glaasje port
● 1 borrel glaasje cognac en laat alle alcohol gedurende minstens 1 minuut verdampen
● Zet het geheel volledig onder met wildbouillon, mocht het te dik worden gewoon wat extra bouillon toevoegen

Wat frieten of gewoon een heerlijke gekookte aardappel erbij en we kunnen ons weer onderdompelen in een heerlijk feestmaal.

herfstbokje uit de koelkast en met gloeiende wangetjes lekker voldaan op de bank uitrusten en wegdoezelen.

Leve de herfst, leve de Smaak van Verbraak!

Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Eén gedachte over “De Smaak Van Verbraak #28”

  1. Pingback: Dik tevreden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *