Out-of-the-box Racismestop

Het zal vandaag niemand ontgaan zijn dat een welbekende groep naïeve enthousiastelingen en wandeling heeft gemaakt voor een beter Nederland. Een Nederland zonder racisme waar plaats is voor mensen uit diverse culturen die allemaal hun positieve steentje gaan bijdragen. Een droom die in alle aspecten haaks staat op de werkelijkheid van alle dag. Op de diverse social media is er veel geschreven over de antipolarisatiebeweging Ieder1. Vooral het commentaar in de Volkskrant wil ik u niet onthouden. Persoonlijk zou ik nooit meelopen met zo een parade, sowieso voor afstanden boven de 500 meter pak ik de auto, maar ik wil wel een voorstel doen om dit nobele initiatief te ondersteunen.

Mijn voorstel is erg eenvoudig, we spreken met elkaar af dat we 1 jaar lang elkaar niet uitmaken voor racist. U leest het goed, elkaar niet uitmaken voor racist. De racismekaart blijft vanaf nu op zak. Dit zal best even slikken zijn voor de NPO-kliek, beter bekend als gutmenschen, immers de slachtofferrol is hun verdienmodel. En een slachtofferrol kun je pas invullen als je een dader hebt. En dat is exact wat deze mensen doen, u en mij te pas en te onpas aanwijzen als racist. We spreken voor het komende jaar af dat we alles bij de naam gaan noemen, dat zal duidelijkheid creëren. De sollicitante met hoofddoekje die werd afgewezen voor een baan leest haar afwijzing nog eens goed door en accepteert dat ze niet geschikt is voor de job omdat ze de Nederlandse taal niet afdoende beheerst en haar opleiding en ervaring niet aansluiten bij de functie. Het groepje jongeren dat geweigerd werd bij de deur van de uitgaansgelegenheid waar ze de voorgaande weken meerdere vrouwen hebben lastig gevallen en verwikkeld waren in meerdere vechtpartijen kijken nog eens goed in de spiegel en accepteren dat ze op grond van hun onaangepast en niet gewenst gedrag werden geweigerd. Rapper Typhoon en Kenneth Vermeer zeuren niet meer over het feit dat ze regelmatig worden gecontroleerd door de politie als ze in hun te dikke patserbak model blingbling opvallen in het verkeer. Nee, ze zien onder ogen dat dit mede te danken is aan een totaalplaatje dat vraagtekens oproept, hun profiel komt namelijk overeen met dat van de leden van de Audibende die bij onze oosterburen regelmatig grote bedragen pinnen. Samenscholende hangjongeren bij winkelcentra in Vogelaarbuurten accepteren dat ze niet op hun huidskleur worden aangesproken maar op hun gedrag. Het staat de lezer uiteraard vrij om verder nog wat voorbeelden aan te vullen.

Het zal niet gemakkelijk worden om elkaar aan te spreken en de waarheid te zeggen. Toch kan dit voor de duidelijkheid zorgen waar we naar op zoek zijn. Basisvoorwaarde is wel dat we het vanuit een goede intentie doen, zeg maar opbouwende kritiek. Het zou nu voor de hand liggen om een aftrap te maken richting de organisatoren van Ieder1. Dit is echter verspilde moeite gezien de teleurstellende opkomst van naar boven afgerond 3000 mensen. Nee, laat ik me maar richten op het nieuwe antidiscriminatoire arbeidsmarktplatform www.yobs.com. Daar heb ik meer verstand van en daar blijf ik u dan ook mee bestoken. Mijn motto is in ieder geval het komend jaar; In het land waar iedereen zich thuisvoelt, is niemand allochtoon!

Watapatja

Auteur: Watapatja

Out of the box omdenker die graag zijn mening ventileert over allerlei onderwerpen met zwaartepunt sociale zekerheid, onderwijs en arbeidsmarkt. Motto; verbaas en verwonder, immers niets is wat het lijkt! Twittert onder de naam @Watapatjee

Eén gedachte over “Out-of-the-box Racismestop”

  1. Nederlanders die zich bezondigen aan racisme zijn eerder autistisch dan racistisch. Het was de schrijver Frans Kellendonk die ooit schreef: “Nederlanders kunnen haten noch lief hebben “. And that’s it!

    Om racisme te kunnen bedrijven moet je sociaal intelligent zijn welke entiteit onder Nederlanders ver te zoeken zou kunnen zijn. Qua socialisatie zijn Nederlanders veel gemakkelijker in te delen bij de pissebedden die de onderkant van de bloempot alwaar ze vertoeven, blijven bewaken en detecteren dan bij West-Europeanen. De witte tint is niet voldoende om bij het grote illustere gezelschap van West-Europeanen te kunnen worden ingelijfd.

    Het biologisch racisme wordt zelfs in Nazi-Duitsland niet zo fanatiek en dogmatisch omarmd en bedreven als in Nederland. Het is dan ook geen wonder dat allochtonen met een lichte tint veel meer gevoel van “veiligheid” bieden dan een echte donkere/zwarte. De zwarte kleur wordt in Nederland op z’n minst emotioneel geassocieerd met alles wat vals, decadent en inferieur van allooi is. Een zwarte die in Nederland een misdaad begaat wordt al gauw anders aangevoeld dan een allochtoon die licht getint is. Het binnensmonds gevloek is het enige dat hoorbaar is. Een illustratief voorbeeld: tegen Surinamers en Antillianen bestaat er op Schiphol al jaren een honderdprocent controle vanwege de vermeende handel in drugs. Vanuit Marokko worden balen verdovende middelen Nederland binnen gesjord en de Hollander staat er gelaten bij met een uitdrukking op zijn gelaat van iemand die op het toilet hard heeft moeten drukken of anders van een persoon die zich tijdens het stiekeme kontkrabben in een publieke ruimte op heterdaad betrapt waant.

    In de jaren zeventig werden donkere leerlingen op scholen werktuiglijk geadviseerd om op een veel lagere trede te gaan staan dan waar ze daadwerkelijk geschikt voor bleken te zijn. Enerzijds speelde hierbij het biologisch racisme parten gepaard gaande met het politieke racisme, inhoudende dat men op die manier dacht te kunnen voorkomen dat donkere allochtonen met een goede opleiding en baan straks witte Nederlanders onder zich zouden krijgen. Dat moest anders,namelijk andersom.

    Deze instelling werd later door protesten weggeëmancipeerd en vond men er iets anders op: studeren mag hoeveel je ook kunt en wilt, werk krijg je toch nooit ( Nederlandse vinding?).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.