De Smaak Van Verbraak #9

De Smaak van Verbraak

Het was een gure week, we hadden de lente verwelkomd maar konden hem meteen ook weer uitzwaaien.

En dat uitzwaaien nam onze Koning afgelopen woensdag zeer serieus, samen met Máx en de kinderen zwaaiden ze totdat ze een ons wogen.

Ploeterend door de Zwolse straten, vrolijk en warm richting het massaal toegestroomde volk. Telkens weer hetzelfde tafereel, jaar in jaar uit. Al proberen ze nog zo hun best te doen vernieuwing en verandering te brengen, het jaarlijkse oranje feestje komt toch telkens op hetzelfde neer. Het lijkt mij op de rijkelijke beloning na, een door erfopvolging opgedrongen baan om depressief van te worden.

Bij deze speciaal voor Willem-Alexander, Máxima en de prinsesjes, gaan we naar het temperamentvolle en zonnige Argentinië waar opa Zorreguita al klaar zit bij de BBQ.

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Vandaag gaan we grillen, een zeer Royaal gevulde entrecote met chimichurri, salade en een gepofte aardappel. Hieronder ziet u twee korte instructiefilmpjes maar onder de video’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak:

Gevulde entrecote:

  • 4 dikke entrecotes, vraag aan de slager of ze ongeveer 3 vingers dik gesneden kunnen worden
  • 1 teentje knoflook, gesneden
  • 1 verse rode chilipeper, zaden verwijderen
  • 1 bosui
  • 1 rode ui
  • Half kopje witte rijst
  • 100 gram gerookt spek
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • Handvol gehakte koriander
  • Flinke scheut balsamico
  • Zout
  • Peper

Chimichurrisaus:

  • 1 teentje knoflook, gesneden
  • Halve verse rode peper, zaden verwijderen
  • 1 theelepel verse rozemarijn
  • 1 eetlepel oregano
  • Halve eetlepel chilipoeder
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • snufje zout

Salade:

  • 100 gram rucola
  • 200 gram kropsla
  • 100 gram radicchio
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • Zout

Gepofte aardappelen:

  • 4 grote Malta aardappelen
  • 100 gram gesmolten roomboter, strijk de aardappelen hiermee in voordat ze de oven ingaan

Terwijl de prinsesjes tegen de ondergaande zon nog spelen overpeinst Máxima hoe het leven zonder dit kolderiek sprookje zou zijn geweest. Ze fluistert Willem in zijn oor hoe mooi de Argentijnse nachten kunnen zijn en begint de tafel te dekken.

En dan. Dan is het tijd voor zijne koninklijke hoogheid om de troon te bestijgen, dit adellijke maal op tafel te zetten en de kelken te vullen met een krachtige rode wijn rechtstreeks van de woeste Argentijnse pampa’s, de Aberdeen Angus Malbec!

Er wordt geproost, er wordt gezongen, er wordt gegeten en bovenal wordt er genoten van het vrije samenzijn zonder pers of idioten op social-media die je dochter beschimpen omdat ze geboren is in dit keurslijf.

Vrij van alle verplichtingen, vrij van het juk dat het koningschap met zich meebrengt zal Willem-Alexander Claus George Ferdinand, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg het uitschreeuwen:

Ik zwaai af, Leve De Republiek!!!


Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]


Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *