De Smaak Van Verbraak #7

De Smaak van Verbraak

De weken vliegen voorbij, vandaag alweer editie 7 van de De Smaak Van Verbraak, vandaag halal want na het vrijdaggebed zit er niks anders op.

Naar aanleiding van online alsook offline ervaringen heb ik mij bekeerd, het licht gezien en Allah aanvaard als enige God. De Islamisering van De Smaak Van Verbraak is een feit!

Dus daar gaan we weer, vergeet de wekelijkse beslommeringen, vergeet alle ophef, de politieke malheur en geniet!

Vergeet gewoon alles want Allah wijst ons de weg, de weg naar een goddelijke Lamstajine met Couscous, inshalah!

Hieronder ziet u 2 korte instructiefilmpjes maar onder de video’s volgen enkele extra tips om het werkelijk onvergetelijk te maken.

Ingrediënten voor 4 personen en extra speciale geheimen van Verbraak, excusez Allah:

Lamstajine:

  • Kwart theelepel Cayenne peper
  • 1 theelepel Gemberpoeder
  • Halve theelepel Kurkuma
  • Halve theelepel Ras el hanout
  • Halve theelepel Zeezout
  • Halve theelepel Witte peper
  • Halve theelepel Komijn
  • 2 tenen Knoflook
  • 2 Laurierbladen
  • 100 gram Amandelen
  • Kopje Water
  • Olijfolie
  • 2 rode uien
  • 1 tomaat
  • 100 gram pruimen
  • Scheutje Sinaasappelbloesemwater
  • 1 eetlepel Suiker
  • 1 theelepel Kaneelpoeder
  • flinke bos Peterselie
  • flinke bos Koriander
  • 750 gram Lam
  • bakje met 100 ml Water

Couscous:

  • 500 gram couscous, geen voorgestoomde, maar echte, van uw vrinden in het winkeltje naast de Moskee
  • 2 liter water
  • halve venkel
  • 2 tenen knoflook
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • peterselie, voor in het stoomwater maar ook nog een handje overhouden voor op het einde er doorheen
  • 1 liter groenteboulion
  • halve eetlepel kurkuma
  • 1 soeplepel gebruinde boter

Nu hoor ik u denken, zo’n Tajine en Couscoussier heb ik helemaal niet in huis maar gelukkig is er goddelijke interventie die het mogelijk maakt om zonder deze keukenjuweeltjes de Couscous en Lamstajine te bereiden.

U kunt het recept van de Lamstajine gewoon helemaal volgen maar in plaats van alles in de keramieke oven doet u alles in een stoofpot, wel de deksel niet helemaal afsluiten. De Couscous kan gewoon in een simpel stoommandje en het euvel is verholpen.

Dan is het nu tijd voor het avondgebed en dan meteen aan tafel met een lekker kopje muntthee.

Allah Akbar!


Meer artikelen in deze categorie:
[catlist categorypage=”yes”]


Auteur: Verbraak

Auteuriteit. Twittert onder de naam @Verbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *